Aardappeltortilla

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • ca 400 gram aardappelen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 4 tomaten
  • 3 eieren
  • plakken belegen kaas
  • peper, zout, paprikapoeder

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Maak de uien en de preien schoon en snijd ze in kleine stukjes cq. ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelschijven. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee. Voeg na ca 5 minuten de preiringen toe en bak ook deze mee.
Was de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze toe. Breek de eieren en klop ze in een kom los met peper en zout. Schenk de eieren in de koekenpan en laat de tortilla met een deksel er half op ca 20 minuten zachtjes bakken tot de aardappels en de groenten gaar zijn. Leg er de laatste 5 minuten plakken kaas op en strooi er voor het opdienen een beetje paprikapoeder over.

 

Komkommer-tomatensalade met bieslook

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 200 ons feta
  • voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding
Was de komkommer en de tomaten en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in een schaal. Snipper de ui en strooi die over de komkommer en de tomaat. Voeg een beetje zout en peper toe, en verdeel de verbrokkelde feta erover.
Klop in een schaaltje de olijfolie, de azijn en de citroensap goed door elkaar. Besprenkel dit over het geheel. Zet de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast , zodat de dressing in kan trekken. Als laatste bestrooien met versgemalen peper en zout en de klein gesneden bieslook. Lekker bij pasta.

 

Tomaten met tonijn

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gram tomaten
  • 1 blikje tonijn
  • provencekruiden
  • peper, zout

Bereiding
Pers de knoflook en snijd de uien klein en fruit ze in de hete olie. Was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze na ca 5 minuten toe aan de ui en knoflook. Laat dit een paar minuten zachtjes bakken. Roer dan de tonijn erdoor en breng het geheel op smaak met de provencekruiden en peper en zout. Serveren met pasta en evt. een groene salade.

 

Toast met groenten en tomatendressing voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden (dit gaat goed met een kaasschaaf)
  • 2 wortels, in de lengte in dunne plakken gesneden (idem)
  • 2 rode paprika's, schoongemaakt en in dunnen ringen gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 sneden brood
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el wittewijnazijn

Bereiding
Doe de courgette, wortel en paprika in een kom en bestrooi ze met peper en zout. Was de tomaten, hak ze fijn. Verhit in een koekenpan op hoog vuur de zonnebloemolie en bak de groenten onder voortdurend roeren tot ze zacht en bijna gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even weg.
Verhit in dezelfde pan de olijfolie en voeg de lente-uitjes en de witte wijnazijn toe. Laat ze, onder af en toe roeren, in 1 tot twee minuten heet worden. Roer de fijngehakte tomaten erdoor. Rooster het brood. Leg op elke geroosterde boterham wat van de groenten en besprenkel ze met de hete dressing. Dien de toast meteen op.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb