Witte kool salade

Ingrediënten

  • Halve witte kool, geraspt
  • 100 gram hazelnoten of andere noten, gehakt
  • Paar gedroogde vijgen of dadels, in stukjes gesneden
  • 1 sinaasappel in stukjes gesneden

Voor de dressing:

  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Mosterd
  • honing (of appeldiksap)
  • kerrie
  • komijn
  • peper, zout

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Klop alle ingrediënten voor de
dressing door elkaar; hoeveelheden naar smaak. Giet de dressing over de salade.
Laat de salade minstens een uur staan alvorens op te dienen, zodat de dressing
goed in de kool kan trekken.

 

Witte kool-gehakt ovenschotel voor 4 personen

Ingrediënten

  • één witte kool
  • 300 gram gehakt
  • flinke hand rozijnen
  • olie
  • 2 theelepels kerrie
  • koriander
  • komijn
  • kaneel
  • bouillonpoeder
  • peper, zout

Bereiding

Was de kool en snijd hem in kleine stukjes. Week de rozijnen voor in water. Bak de
kool in olie in een wok of koekenpan. Voeg na enkele minuten de kerrie en een
beetje koriander, komijn en kaneel toe.
Voeg een klein beetje water en een theelepel bouillonpoeder toe zodat de
kool gaat stoven.
Verwarm de oven voor op 160˚C. Bak intussen in een andere pan het gehakt rul en voeg peper en zout toe.

Schep als de kool gaar is de rozijnen er doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Doe de kool in een ovenschotel en leg het gehakt erover. Eventueel paneermeel
erover strooien. Zet het geheel ca 10 minuten in de oven. Serveren met
zilvervliesrijst.

Als je haast hebt, kun je het ovengedeelte ook overslaan, zolang de kool en het gehakt
maar goed heet zijn.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb