biologische groentetas Utrecht

 

Een oogstaandeel/groenteabonnement van Tuinderij De Volle Grond houdt in dat je van mei tot en met december wekelijks een tas vol verse groenten van het seizoen kunt afhalen op een van onze afhaalpunten. Een tas bevat groente voor drie à vier maaltijden.

Er zijn drie soorten abonnementen:

  • éénpersoons oogstaandeel (groene tas): € 302,60 per jaar, dit komt neer op 8,90 per week
  • tweepersoons oogstaandeel (bruine tas): € 477,70 per jaar, dit komt neer op 14,05 per week
  • vierpersoons oogstaandeel (blauwe tas): € 707,20 per jaar, dit komt neer op 20,80 per week

Afhaalpunten woensdag
Bunnik: tuin
Utrecht: Nachtegaalstraat, Ekoplaza
Utrecht: Hoograven, Nieuw Rotsoord (de tassen zijn hier ook ná openingstijd nog af te halen). 
Utrecht Lunetten: Elzas
Utrecht Lunetten: Walcheren
Utrecht, Merwedekade, Speeltuin De Boog

Afhaalpunten vrijdag
Bunnik: tuin
Houten: Putterhaag
De Meern: Rijksstraatweg Metaal Kathedraal
Leidsche Rijn: Ab Harrewijnstraat, 't Groene Sticht/Emmaus
Utrecht: Overvecht Zuid, Taagdreef

 

Levering

De pakketten worden geleverd van mei tot en met december.
De tassen worden in Utrecht op woensdagmiddag bezorgd, in Houten en De Meern op vrijdag. Ze kunnen worden opgehaald tot vrijdagavond cq zaterdagmiddag, daarna worden ze door de afhaalpunten weggehaald.
De pakketten bevatten voornamelijk groenten van eigen land en worden soms aangevuld met appels en peren en kasgroenten zoals tomaat en paprika van twee biologische telers uit de regio. De tuinder bepaalt wat er in de pakketten gaat, er is dus geen mogelijkheid tot kiezen. Wel wordt gezorgd voor veel variatie en wordt erop gelet dat er altijd enkele goed te bewaren groenten bij zitten.

 

Pergola

Als je bij ons een groenteabonnement neemt, betaal je voor een oogstaandeel en verbind je je daarmee aan de tuin. Dit betekent dat je oogstrisico draagt en dat de hoeveelheid groente in je tas door het seizoen heen kan wisselen. Wij spannen ons in om een zo goed mogelijke oogst te realiseren, maar over weersinvloeden hebben wij (gelukkig) niets te zeggen. In deze Pergola constructie ben je dus eigenlijk aandeelhouder en mag je meebeslissen over de prijs en het teeltplan. Elk jaar is er een pergola vergadering waarin we deze en andere zaken met elkaar bespreken. Je bent altijd welkom om op de tuin te komen kijken hoe je groenten erbij staan, of gewoon om te genieten van de prachtige plek; het is ook jouw tuin! Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de inhoud van de tas en de laatste nieuwtjes over de tuin.
Het is mogelijk halverwege het jaar in te stappen; je betaalt dan alleen de resterende pakketten. Opzeggen liefst na afloop van het seizoen, als de oogst voorbij is. Mocht het door omstandigheden toch niet anders kunnen, dan krijg je het teveel betaalde bedrag teruggestort. 
Pergola is de Nederlandse term voor het bekendere CSA, Community Supported Agriculture. 

 

 

Pergola deelnemers

"Allereerst wil ik even zeggen dat ik het echt leuk vindt om mee te doen aan dit initiatief. Is mij eerste jaar en de groente zijn heerlijk en ik vind het leuk om zulke leuke updates te krijgen. Wordt er blij van dat er zoveel plezier en liefde in mijn groenten zit :)"

 

"Dank voor de nieuwsmail. Net heb ik mijn tas weer opgehaald bij de Natuurwinkel en ik dacht toen ik hem uitpakte: wat een rijkdom weer. Dank jullie wel voor jullie werk en ik geniet van de oogst!"

 

"Wij zijn nieuwe leden en willen je even laten weten dat we erg genieten van het pakket! Heerlijke knapperige sla, frisse rabarber en vandaag genoten van de zeer smaakvolle spinazie. We zijn er erg blij mee en komen snel een keer de tuin bezoeken want dat hebben we nog nooit gedaan. Bedankt ook voor je wekelijkse mail, erg leuk om zo te beseffen dat de groente die 's avonds op ons bordje ligt kort daarvoor met zoveel toewijding door jullie is geoogst."

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb