Oud Amelisweerd

Tuinderij De Volle Grond valt samen met Tuinderij Amelis'hof onder de Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd.

De stichting heeft drie doelstellingen:

  • het in stand houden van de moestuinen als cultuurhistorisch erfgoed
  • het bijdragen aan de biologische landbouw
  • het scheppen van mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

De stichting behartigt de belangen van de moestuinen bij overheden en instanties. Zij pacht de moestuinen van de gemeente Utrecht en geeft deze in onderpacht aan de tuinderijen. De tuinderijen zijn zelfstandige bedrijven die werken binnen de kaders van de doelstellingen van de stichting.

 

De bedrijven op Amelisweerd

Op landgoed Amelisweerd zijn diverse kleinschalige bedrijven gevestigd die nauw met het landgoed en haar producten verbonden zijn. Door samenwerking willen we elkaar als landgoedbedrijven versterken.
Dit kan via bijvoorbeeld afzet en gedeelde plannen en het gezamenlijk aanbieden van veelzijdige lokale en biologische producten.

Amelis'Hof 
Tuinderij Amelis'Hof op Oud Amelisweerd is de andere tuinderij die valt onder de Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd. De samenwerking tussen de beide tuinderijen uit zich bijvoorbeeld in het uitruilen van groenten, het doorsturen van vrijwilligers of zorgcliënten, het gezamelijk bestellen van materialen en het uitwisselen van kennis en ervaring. Amelis'Hof heeft groenteabonnementen, een winkel aan de tuin en een bloempluktuin.

Veldkeuken
We leveren groente, kruiden en klein fruit aan De Veldkeuken, het biologische cateringbedrijf van Landgoed Amelisweerd. De Veldkeuken heeft een restaurant in het bezoekerscentrum bij de ingang van Oud Amelisweerd en een bakkerij in de Witte Boerderij bij Rhijnauwen. De Veldkeuken werkt alleen met biologische producten, bij voorkeur uit de directe omgeving. Groenten van de landgoed tuinen: verser en dichterbij kan haast niet!

 

Overige samenwerking

Sinds 2018 zijn wij een samenwerking aangegaan met Maria's Biologische Eetwinkel en Catering. Wil je iets organiseren op de tuin en daarvoor de catering geheel of gedeeltelijk laten verzorgen? Dat kan bij Maria. Zij heeft een uitgebreid en overheerlijk assortiment aan broodjes, quiches, soepen, borrelhappen, taarten en toetjes, alles 100% biologisch. Diners en buffetten zijn mogelijk, evenals personeel ter plaatse. Ook de drank is desgewenst bij Maria te bestellen. Alles wordt kosteloos op de tuin bezorgd en bij ons in de koeling klaar gezet.

Groenland: paprika's, tomaten en abergines ter aanvulling op ons eigen assortiment komen van Groenland, een biologisch glastuinbouwbedrijf eveneens gelegen in Schalkwijk.

Hollandse Indianen, ademcoaching

Tuinderij De Volle Grond is deelnemer aan de Utrechtse Euro

 

Meer links:

http://debiotuinders.nl/
https://www.beschermhetbos.nl/
SKAL
 
Van Eigen Erf
De Bolster 
Amelisweerd Agenda
https://biotuinwijzer.nl/

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb