werkleertrajecten op biologische tuin in Utrecht 
Wij bieden ontwikkelingsgerichte en arbeidsmatige werk-leertrajecten en dagbesteding voor mensen met een (intensieve) zorgvraag. Ons uitgangspunt is zinvol werk dat betekenis heeft voor de werknemer en past bij zijn of haar interesses en vaardigheden. Wij werken bewust met kleine groepen om de persoonlijke begeleiding te optimaliseren in een rustige, contextrijke omgeving.

Wij vinden dat

  • iedereen kan leren
  • iedereen kan werken
  • iedereen die dit (tijdelijk) niet zelfstandig kan recht heeft op ondersteuning
  • ieder mens recht heeft op zijn eigenheid

Wat bieden wij?

In de zomer is er in en om de overzichtelijk ingerichte tuin een overvloed aan gevarieerde en arbeidsmatige activiteiten, op elke niveau van het productieproces. Je helpt met het verbouwen van biologische groenten; van voorbereiding, oogst, verwerking tot verkoop.
In de winter richten wij ons op klussen zoals het bouwen van een schuur of kippenstal en het ontwerpen en maken van meubels.
Naast al deze activiteiten willen we dit jaar ook een creatief aanbod ontwikkelen, zoals teken en schilderlessen.

Naast het werk bieden wij trainingen en scholingsmomenten aan. Daarin geven wij extra aandacht aan praktische en persoonlijke thema's. Trainingen, individueel of in groepsverband, zijn altijd aanvullend op de praktijk. Leidraad zijn de eigen vragen en wensen van de werknemer. Bijvoorbeeld : sociaal vaardigheidstraining, frustratietolerantie training, omgaan met je boosheid of omgaan met geld.
Scholingstrajecten kunnen zijn : VCA, ondersteuning bij het behalen van je theorie voor je rijbewijs, loopbaan en burgerschap, beroepservaringlessen. Ook begeleiding naar vakcertificaten is mogelijk.

Hoe werken wij?

’s Morgens word je als dat nodig is door je werkbegeleider van huis opgehaald. Aangekomen op de tuin is er tijd voor een kopje koffie of thee, dan volgt de werkbespreking. Volgens een vaste dagindeling maken wij duidelijke afspraken wie wat gaat doen.  Iedere werknemer werkt aan eigen doelen. Er is ruimte om samen te werken met andere werknemers of vrijwilligers; wie dat (nog) niet kan, werkt meer alleen. Met een AWBZ indicatie of een indicatie van de gemeente kun je bij ons aan de slag.

Heb je interesse? Bel of mail GertJan Ankersmit (06-29243568) of kom een keer langs.

hoe werken wij?

's Morgens word je, als dat nodig is, door je werkbegeleider thuis opgehaald. Aangekomen op de tuin is er tijd voor een kopje koffie of thee, dan volgt de werkbespreking. Volgens een vaste dagindeling maken wij duidelijke afspraken wie wat gaat doen. Iedere werknemer werkt aan eigen doelen. Er is ruimte om samen te werken met andere werknemers of vrijwilligers; wie dat (nog) niet kan, werkt meer alleen. Met een AWBZ indicatie kun je een full- of parttime werkplek inkopen. 

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 06-29243568
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb